Select language:
  • English

Panthere de Cartier

Panthère de Cartier

Februar 2017, povratak legende: francuska kuća ponovo predstavlja legendarni sat Panthère de Cartier – i to u originalnom dizajnu iz 1983. čiji izuzetni stil ga je učinio obaveznim komadom cele generacije.

Snažan, samouveren, sofisticiran: dizajn Panthère ostaje isti. Čiste linije sa četvrtastom osnovom, zaobljene ivice i brojčanik sa rimskim ciframa uz plave kazaljke u obliku mačeva, daju ovom satu prepoznatljiv izgled. Upečatljivo je ne samo osmougaono kućište koje može biti prekriveno dijamantima ili safirom, već i glatka lanac narukvica, izuzetno prijatna za nošenje. Pametan detalj : unutrašnja kopča, veoma jednostavna za rukovanje, a ne vidi se spolja. Panthère de Cartier sat je više od sata – to je komad nakita.

Od divlje mačke do brenda: panter prati Cartier od početka 20. veka. Prvi put se pojavio na pozivnici za izložbu nakita u Parizu 1914. godine, evoluirajući zatim u simbol francuske kuće. Kao prikaz životinje, koji povezuje izradu satova najvišeg kvaliteta sa egzotičnim luksuzom, veličanstven lik pantera inspiriše mnoge kreacije Cartier-a. Zbog toga je Panthère de Cartier više od sata – to je stav : vanvremenski dizajn, savršene proporcije, velelepan izgled.

Kada je Cartier prestao da proizvodi Panthère de Cartier početkom dvehiljaditih, nekadašnji najprodavaniji sat postaje umetničko delo. U okviru ovog oživljavanja dostupna su dva dizajna : mali (25.6×30.3 cm) ili srednji (30.1×36.5mm), u devet različitih varijanti : čelik, dvobojni (čelik/žuto zlato), žuto zlato i pink zlato, koje mogu biti kupljene sa dijamantima ili bez njih.

Novi Panthère de Cartier dostupan je od juna 2017. kod ovlašćenih partnera.

Galerija slika