Select language:
  • English

Audemars Piguet Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher

Audemars Piguet manufaktura nedavno je predstavila Royal Oak Laptimer koncept model u čast Mihaela Šumahera. Radi se o tehnički veoma složenom modelu sa jednom posebnom funkcijom.

Naime, pre pet godina Šumaher je inženjerima u AP-u postavio sledeće pitanje: „Može li se napraviti mehanički sat za upotrebu u automobilskim trkama koji ima mogućnost da meri vremena većeg broja pređenih krugova?“ Ovo naizgled jednostavno pitanje iniciralo je razvoj koji je potrajao gotovo pet godina.

Royal Oak Laptimer koncept u okviru jedne hronografske funkcije poseduje dva nezavisna sistema sa memorijom. Dve centralne kazaljke kontrolišu se nezavisno putem tri tastera. Dva su na konvencionalnim pozicijama, sa desne strane kućišta, a treći je smešten na „9 h“. Pritiskom na njega zaustavljaju se oba merena vremena, s tim što pozicija poslednjeg ostaje sačuvana, a prvo mereno vreme kreće ispočetka, beležeći nov krug. Pored toga sat se može koristiti i kao običan flajbek hronograf, i tad jedno vreme meri paralelno sa obe kazaljke.

Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher biće proizveden u ograničenoj seriji od 221 primerka, što je tačan broj pobeda koje je Mihael Šumaher ostvario u svojoj Formula 1 karijeri.

Galerija slika